Írta: Balázs Béláné Juli – Málta, Easy School of Languages – https://www.easysl.com/

Július 17 és 23-a között Máltán, Vallettában, a hangulatos belvárosban, Alan Marsh tanár és tréner irányításával tanultunk az Easy School of Languages-ben. Szerencsénk volt, Alan tapasztalt tanár, nagy tekintélynek örvend, hozzáértő módon vezette a tanfolyamot, változatos feladatokat biztosított a készségek fejlesztéséhez (reading, writing, speaking, pronunciation), mégpedig úgy, hogy eleve haladó nyelvi szinten kaptuk meg a feladatokat, hogy kihívás legyen megoldani őket, vagy ha kezdő vagy középhaladó feladatokat mutatott be, akkor ötleteket kaptunk ahhoz, hogy hogyan érdemes felszintezni a B2-es, C1-es haladóknak.

Végig ott volt a játék és a mozgás a repertoárban, kedvencem a „Legyél szótag a szóban” (én neveztem el így), kis csoportokat alkottunk, majd sorba álltunk szótagnak egy hirtelenjében elkiáltott szó szerint, a „hangsúlyos” személy felemelte a karjait. A pontot a leggyorsabb csoport kapta. 

Gondoskodott arról, hogy személyre szólóan, emailben kapjuk meg a feladatok alap példányait. Mindig előtérbe helyezte a személyes szükségletet, mint a tanulás és motiváció alapfeltételét, nem volt könnyű neki, mert nagy, 23 fős csoportban kezdtük el a tanfolyamot, sokféle variációban alkottunk munkacsoportokat. Némely tanártársaink maradtak még egy hétre. 

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, tanuló emberek és szöveg

Számos tippet kaptunk a szabadidő eltöltéséhez, a tanárunk rászánta az időt a nap elején, hogy a kérdésekre válaszoljon, tanácsokat adjon. Feladataival összehozta az összeillő embereket, együtt mentünk délután a szomszédos szigetre, a hőség ellenére felejthetetlen élményeket szereztünk a történelmi emlékekkel teli, barátságos mészkő-épületekkel, leanderekkel és kaktuszokkal benépesített szigetországban. 

Balázs Béláné, Juli

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük